Att i sin debattartikel uttrycka ”alltid skolan först” är att slå ”blå dunster”, menar debattörer.
Att i sin debattartikel uttrycka ”alltid skolan först” är att slå ”blå dunster”, menar debattörer. Bild: Henrik Montgomery/TT

Säga en sak och göra en annan…

Att i sin debattartikel uttrycka ”alltid skolan först” är att slå ”blå dunster”, menar debattörer.

ANNONS

Replik på ”Liberalerna sätter alltid skolan först”.

Liberalernas lokala politiker Gunnar Henriksson och Peter Göthblad skriver om skolans betydelse för Vänersborgs kommun. Fina ord men tillsammans med moderater och sverigedemokrater prioriterar man mer pengar på gator och vägar i budgeten för 2023. De röstade med andra ord ned Centerpartiets och den styrande minoritetens budget där vi prioriterar resurser för tidiga insatser i skolan och en avgiftsfri musik- och kulturskola. Att man då i sin debattartikel uttrycker ”alltid skolan först” är att slå ”blå dunster”.

Centerpartiet vet att ord måste bli handling och att en fullföljd gymnasieutbildning är biljetten ut i arbetslivet. Centerpartiet har jobbat och jobbar för att bygga nya skolor och idrottshallar och att skolor ska finnas i hela Vänersborgs kommun. Det möter framtidens krav på en god utbildningsmiljö för såväl elever som för skolpersonal.

ANNONS

Motivation och förebilder är viktigt. Därför vill Centerpartiet koppla ihop skola och näringsliv. Vänersborgs kommun var först i Sverige med Farmertime där man med teknikens hjälp kopplar in lantbrukaren in i klassrummet och får följa arbetet. Redan har flertalet kommuner i Sverige hakat på och ser möjligheterna. Det borde kunna utvecklas till att bli ”Företagstime”. Vilka regler som gäller och hur jag kan förverkliga min idé borde alla ha kunskap om oavsett om du väljer att bli företagare eller anställd. Dessa insatser skapar trygghet och motivation för lärande.

Som sagt; Centerpartiet och den styrande minoriteten prioriterar skolan med tidiga insatser och låter ord bli handling.

Mats Andersson (C), kandidat

Bo Carlsson (C), kandidat

Centerpartiet i Vänersborgs kommun

ANNONS