Här väcks historien till livTrollhättetjejer utsmyckar nya kvarteret Fridhem
Här väcks historien till livTrollhättetjejer utsmyckar nya kvarteret Fridhem Bild: Jerry Lövberg

Sälj inte ut våra hem och vår trygghet på Fridhem!

Många har redan gjort ett aktivt val att bo hos en kommunal hyresvärd. Många av oss ser det som ett tryggt val för våra familjer, uttrycker signaturen.

ANNONS
|

Eidar meddelar i ett utskick till sina hyresgäster på Fridhem i Trollhättan att deras hem ska säljas. Våra hem. De försöker lugna oss med att vi inte behöver göra någonting. Men många har ju redan gjort ett aktivt val att bo hos en kommunal hyresvärd. Många av oss ser det som ett tryggt val för våra familjer.

För Eidar och kommunpolitikerna är fastigheterna kanske en handelsvara, men för oss är det våra hem det handlar om. Hem som ska vara vår trygga punkt i tillvaron ska nu säljas på en öppen marknad. Eidar har förhoppningar om hur en ny hyresvärd kommer att sköta drift och underhåll. Men några garantier för att hyresgästerna inte kommer att märka någon större skillnad finns inte.

ANNONS

Vid andra försäljningar från allmännyttan har en ny ägare genomfört standardhöjande åtgärder bara för att få möjlighet att höja hyrorna för sina nya hyresgäster. Vad en ny ägare kommer att vilja genomföra för förändringar är naturligtvis ovisst, men för kommersiella företag är det i alla investeringar möjligheten till en god avkastning som är intresset, inte att leka allmännytta.

Alla har rätt till en trygg plats i tillvaron, även vi som bor hos Eidar på Fridhem. Sälj inte våra hem!

Hyresgäster på Fridhem

comments

Kommentarer

Kommentera

Vad tycker du? Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och TTELA förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS