De som hamnat i ett kriminellt liv och försörjer sig på exempelvis drogförsäljning kommer inte sluta för att vi får hårdare straff, menar signaturen.
De som hamnat i ett kriminellt liv och försörjer sig på exempelvis drogförsäljning kommer inte sluta för att vi får hårdare straff, menar signaturen. Bild: Helena Landstedt/TT

Samhällsproblem som inte har några quick fix

De som hamnat i ett kriminellt liv och försörjer sig på exempelvis drogförsäljning kommer inte sluta för att vi får hårdare straff, menar signaturen.

ANNONS
|

Replik på ”Vad gör polisen?”.

Välkommen till verkligheten säger jag till signaturen. Jag vet inte om du vill vara ironisk eller om du inte förstår, jag hoppas på det första, ironisk.

Detta är ett samhällsproblem som inte har några quick fix lösningar men en sak är säker – att de som hamnat i ett kriminellt liv och försörjer sig på exempelvis drogförsäljning kommer inte sluta för att vi får hårdare straff eller oavsett vilket politiskt styre som får förtroendet att styra i vårt land.

Att verksamhet med exempelvis drogförsäljning flyttar in till centrum eller övriga stadsdelar som inte är klassade som utsatta områden är inget konstigt alls, det är där de penningstarka individerna finns. De föder därmed fortsatt kriminalitet.

ANNONS

Att tro att människorna i de utsatta områdena där det är statistiskt fastställt i olika undersökningar att där är högre arbetslöshet, lägre utbildningsnivå som därmed leder till sämre ekonomiska förutsättningar att de till största delen göder kriminellas ekonomiska tillväxt är bara naivt att tro.

Jag är inte så naiv att jag tror att all kriminalitet kommer försvinna från vårt samhälle men man kan ta sitt egna ansvar. Inte föda den verksamheten genom att tänka till vad jag köper och från vem jag köper. Att inte tro att bara för jag flyttar till ett ”finare” område så försvinner kriminaliteten, tvärtom kommer den följa efter för där finns de penningstarka individerna och kriminella älskar pengar.

Politisk oberoende

comments

Kommentarer

Kommentera

Vad tycker du? Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och TTELA förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS