covid poolrengöring rot och rut
Om SKR kan klassa en vårdstrejk som samhällsfarlig, hur ser man på den totala övergivande av den svenska vården, menar debattörer. Bild: Joerg Koch

Sänkta skatter och RUT på poolrengöring smakar bra

Under covid bar vårdpersonalen landet på sina axlar och riksdagen stod upp i sina stolar och applåderade sina händer varma, sedan satte man sig ner och skrev på nedskärningsavtal, menar signaturen.

ANNONS
|

Om SKR kan klassa en vårdstrejk som samhällsfarlig, hur ser man på den totala övergivande av den svenska vården som den moderatledda regeringen representerar? Välfärdsterrorism?

Man sänker skatten och minskar statsbidragen. Sahlgrenska universitetssjukhuset krävs på ett sparbeting på 1,7 miljarder. Skånes Universitetssjukhus går minus med 1,7 miljarder, Akademiska i Uppsala med 870 miljoner, Karolinska i Stockholm med 600 miljoner. Region Östergötland går minus 1,1 miljard, Region Örebro län ungefär lika mycket och Västerbotten 487 miljoner. Listan är lång.

Under covid bar vårdpersonalen landet på sina axlar och riksdagen stod upp i sina stolar och applåderade sina händer varma, sedan satte man sig ner och skrev på nedskärningsavtal efter nedskärningsavtal.

ANNONS

Sänkta skatter och RUT på poolrengöring kanske smakar bra för Tidöpartiernas kärnväljare Jag ser hellre att min farmor slipper att få liggsår i en sjukhussäng som står parkerad i en korridor på Näl i flera dagar, eftersom att det inte finns vare sig personal, plats eller tid att ge henne vård.

Idag kan vi höra om de incidentrapporter som personal på Sahlgrenska lämnat in till sjukhusdirektören, där nedskärningar och besparingar direkt kopplas till sämre vård och till och med dödsfall.

Hur många liv tycker M med Svantesson i spetsen att de besparingar och nedskärningar man tvingar på vår svenska vård är värda?

Sympati för vårdstrejken

ANNONS