Att samtidigt hävda att vi skulle vara emot en pensionshöjning är lite väl magstarkt även för en socialdemokrat, uttrycker debattörerna.
Att samtidigt hävda att vi skulle vara emot en pensionshöjning är lite väl magstarkt även för en socialdemokrat, uttrycker debattörerna. Bild: Fredrik Sandberg/TT

SD räddar pensionerna

Att samtidigt hävda att vi skulle vara emot en pensionshöjning är lite väl magstarkt även för en socialdemokrat, uttrycker debattörerna.

ANNONS
|

Svar på: ”Trots M och SDs motstånd – nu höjs pensionerna!”.

Tobias Baudin och Socialdemokraterna har kickat igång valrörelsen med sedvanliga lögner och påhitt – denna gång om pensionerna. Det är viktigt att alla får den korrekta bilden innan det socialdemokratiska propagandamaskineriet försöker skriva om historien. Sverigedemokraterna har återinfört den demokratiska kontrollen över pensionssystemet.

Alla partier har varit överens om att höja pensionerna för de som har det svårt ekonomiskt. Frågan kretsade kring hur man gör det på bästa sätt. Där ändrade sig Socialdemokraterna bara dagar innan omröstningen när de insåg att deras ursprungliga förslag ”Nooshi-tillägget” var alltför dåligt och inte skulle passera riksdagen.

ANNONS

Med den insikten kopierade man skamlöst större delar av det gemensamma SD/M/KD/L-förslaget och presenterade det som sitt eget. I sak inget större problem, även om man gjorde vissa försämringar, men att samtidigt hävda att vi skulle vara emot en pensionshöjning är lite väl magstarkt även för en socialdemokrat.

Vad socialdemokrater och pensionsgruppen själva drivit igenom är höjd pensionsålder och en försämrad premiepension. Vi körde över den förlegade pensionsgruppen och möjliggjorde de största pensionsförbättringarna på decennier. Utan Sverigedemokraterna – inga pensionshöjningar.

Tobias Baudin och Socialdemokraterna borde snarare tacka oss – även om det kanske är lite mycket begärt inför stundande valrörelse.

Oscar Sjöstedt (SD)

ekonomiskpolitisk talesperson

Matheus Enholm (SD)

distriktsordförande Västra Götaland Norra

ANNONS