motionsspår öresjö
Efter att Friluftsfrämjandet, som inte fick vara kvar, skött spåren exemplariskt året om, händer nu ingenting! menar signaturen.

Ska fina motionsspåren i Öresjö få förfalla?

Fyra veckor efter stormen, ligger nedfallna träd över spåren. Unga som gamla klättrar över eller kryper under, med stor risk att skadas, menar Vardagsmotionären.

ANNONS
|

Fortfarande, fyra veckor efter stormen, ligger nedfallna träd över spåren. Unga som gamla klättrar över eller kryper under, med stor risk att skadas. Många avstår helt att gå, springa eller cykla där nu.

Ska inte kommunen främja vardagsmotionen? Vid förfrågan om vem som kör upp skidspåren, svarade man i vintras: Ingen. Välkommen till Strömslund. Varför är vi här ute inte förvånade?

Efter att Friluftsfrämjandet, som inte fick vara kvar, skött spåren exemplariskt året om, händer nu ingenting! Ska dessa fina spår förfalla?

Vardagsmotionären

Svar direkt:

Hej! Efter stormen har Trollhättans stad jobbat intensivt med röjning av nedfallna träd. Riskträd, vägar med mera har behövts prioriteras först, men våra motionsspår har också legat högt i prioriteringsordningen.

ANNONS

På grund av den stora omfattningen av träd har vi dock inte hunnit med allt i den takt vi skulle önskat. Friluftsfrämjandet har gjort ett fantastiskt jobb under många år med spåren i Öresjö, men de har själva valt att flytta från området för att utveckla sin verksamhet.

Vi jobbar nu med planeringen av den framtida skötseln av spåren där. Trollhättans stad vill satsa i området och komplettera och rusta upp stigar, vilket möjliggör både cykling och promenader på ett grusat spår till Öresjö.

Andreas Ekholm,

områdeschef idrott och friluftsliv

comments

Kommentarer

Kommentera

Vad tycker du? Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och TTELA förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS