Trollhättan Hedeäng , blivande återvinningscentral på grönomådet
Det kan aldrig bli ekologiskt att tvinga återvinningskunder köra ända till Hedeäng, menar skribenten Gunnar Christiansson. Bild: Stefan Bennhage

Skrota alternativet Hedeäng

Det kan aldrig bli ekologiskt att tvinga återvinningskunder köra ända till Hedeäng, menar skribenten Gunnar Christiansson.

ANNONS

Trollhättans Energi AB vill bygga en ny återvinningscentral på Hedeäng, norr om riksväg 44. Ett skäl är att småföretag inte får plats på återvinningscentralen på Håjum.

Trollhättans befolkning minskar. Då måste också kommunens företag anpassa sig.

Under den kommande lågkonjunkturen är det troligt att mark på Håjum frigörs när ekonomin går ner. Bygg då försiktigt upp en återvinningscentral där för småföretag.

Det kan aldrig bli ekologiskt att tvinga återvinningskunder köra ända till Hedeäng som ligger långt från Trollhättans centrum och bostadsområden. Skrota alternativet Hedeäng.

Gunnar Christiansson

usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökLocationclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

Kommentarer

Kommentera

Vad tycker du? Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och TTELA förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS