Slopa exploateringen av Dalbobergen

Varför anser kommunstyrelsen att man ska exploatera Dalbobergen? frågar sig signaturen.

ANNONS
|

Kommunstyrelsen kör huvudet i sanden när det gäller att exploatera Dalbobergen. Varför anser kommunstyrelsen att man ska exploatera Dalbobergen? Länsstyrelsen och flera tunga nämnder motsätter sig en bebyggelse av Dalbobergen, som dessutom är strandskyddat. Men kommunstyrelsen ångar på! Visst ska vi exploatera Dalbobergen och bygga dyra bostäder med sjöutsikt!

Dalbobergen har fungerat som rekreationsområde sedan stadens begynnelse och bör så även göra i framtiden. Det går att läsa att stadens stolthet, Birger Sjöberg sökte sig till Dalbobergen under 1900-talets början. Det är en unik natur, det är nästan som att komma till en annan värld när man går på Dalbostigen. Att ha såpass dramatisk natur så nära stadskärnan måste vara unikt! Utveckla den istället, gör den mer tillgänglig för rekreation och friluftsliv.

ANNONS

Kära kommunstyrelsen, slopa exploateringen av Dalbobergen och lyssna på länsstyrelsen, berörda nämnder och framförallt kommuninvånarna.

Skogstokig 2.0

LÄS MER:Utvecklingsplan nära beslut – efter 17 år

comments

Kommentarer

Kommentera

Vad tycker du? Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och TTELA förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS