Drottningtorget Trollhättan
Centrum eller Drottningtorget ska vara tillgänglig för alla medborgare som bor i de olika stadsdelarna i Trollhättans kommun, menar Kokab Faris. Bild: Andreas Olsson

Stadens hjärta är centrum – utom i Trollhättan

Jag brukade åka till centrum nästan varje dag, men nu är det väldigt sällan på grund av busslinje 61 som inte längre stannar vid Drottningtorget, menar skribenten Kokab Faris.

ANNONS
|

Centrum är centrum och är stadens hjärta, stadens kärna i alla städer världen runt sedan civilisationens början. Det är bara i Trollhättan som det är annorlunda. Centrum eller Drottningtorget ska vara tillgänglig för alla medborgare som bor i de olika stadsdelarna i Trollhättans kommun.

För mig och många andra är Trollhättans centrum eller Drottningtorget som räknas och inte resecentrum.

Jag brukade åka till centrum nästan varje dag, men nu är det väldigt sällan på grund av busslinje 61 som inte längre stannar vid Drottningtorget.

Vad är meningen med att vissa bussar inte stannar vid torget? Det känns som att Trafikverket vill strypa tillgångarna till centrum och diskriminera folk som bor i Skogshöjden, Björndalen och även Vänersborgare. Dessutom drabbas mest de äldre, sköra och sjuka människor och även föräldrar med barnvagnar då det blir svårare för dem som ska byta buss från Resecentrum till torget i väder och oväder.

ANNONS

Ska Turistbyrån flytta en gång till, och denna gången till resecentrum? Jag misstänker att de personer som har fattat beslut att ta bort busshållplatsen från Trollhättans torg aldrig har åkt kollektivt.

Jag och många andra vill ha tillbaka vårt älskade centrum som för mig ingår i det välbefinnande livet som har koppling till aktiviteterna som centrum erbjuder sina invånare.

Kokab Faris

Svar direkt:

Drottningtorget är en viktig målpunkt dit många Trollhättebor och vänersborgare vill. Linje 24 trafikerar Drottningtorget med tiominuterstrafik och linjerna 21 och 22 går varje kvart i rusningstid. Alla linjerna passerar även Resecentrum där man kan byta enkelt till och från övriga linjer. Under lågtrafik körs minst 30-minuterstrafik från tidig morgon till sen kväll alla dagar i veckan. Det finns alltså fortfarande goda möjligheter att resa till Drottningtorget.

Förr gick alla linjer via Drottningtorget då det var där alla byten gjordes, nu görs inte det längre eftersom Resecentrum är bytespunkten, som också gör det lättare att resa med tåg. Genom att linje 65 och nya 26, som ersatt linje 61, nu går via Stridsbergsbron så får vi snabbare resor och ett trafiksystem som är mindre känsligt för störningar. Då kan våra resenärer känna sig tryggare med att komma med sina anslutningar, även om det skulle uppstå förseningar i trafiken i centrum.

ANNONS

Förändringarna som har gjorts är till det bättre för de allra flesta resenärer, men vi förstår att det blir en nackdel för dig, som behöver byta buss på Resecentrum. I gengäld får du fler turer, som också passar de andra stadsbussarna och tågen till och från Göteborg.

Magnus Emanuelsson,

chef för trafikdata på Västtrafik

comments

Kommentarer

Kommentera

Vad tycker du? Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och TTELA förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS