Ställ klockan på 06.00 för att lyssna på riktig musik?

Många irriterar sig med all rätt över låtvalet i P4. Kanalchefen i Radio Väst svarade på en insändare i Bohusläningen för något år sedan att låtarna i P4 Väst spänner över en publik som är över 35.

ANNONS
|

De nyproducerade "datorlåtarna" saknar musik och låter samma rätt igenom och blir otroligt tjatiga, speciellt när de spelas många gånger dag ut och dag in. Musik ska innehålla variationer och gärna med ett solo och då spelas med riktiga musikinstrument.

Det finns bara några få idag som klarar det. Kanalchefen säger också att de som vill höra äldre musik ska lyssna på P4 plus. De stackars äldre som kanske sitter på något hem eller ensamma i sina bostäder ska lyssna på webben. I dessa tider ska de alltså ta fram sina datorer eller lyssna på sin smarttelefon. Otroligt att inte visa bättre hänsyn till alla gamla. Var ligger logiken i detta? En sak är ändå säker, låtarna kan aldrig vara till för lyssnarna. Vilka är de då till för? Det kanske var och en kan ta sig en funderare på. Den yngre generationen lyssnar inte alls på P4. Tror snarare att man måste gå till 50-plus.

ANNONS

Signaturen "Trött på urvalet" skriver i en insändare: "Väntar på svar från ansvarig för låtlistorna". Förvänta er aldrig något svar. Skulle de våga svara så kommer de inte säga sanningen. Vad man kan förvänta sig att de säger: Det finns önsketimmen, vilket till hälften består av ovidkommande tjat. Så kan man lyssna till P4 retro klockan 06.00 och hur logiskt är det? Måste alla äldre ställa klockan på morgonen för att få höra riktig musik?

Vi äldre får lära oss att tona ner musiken till knappt hörbart för att sedan höja när det är riks- eller lokalnyheter och de reportage som sänds. Det är, först och främst det vi vill höra. Nog är det väl ändå lyssnarna musiken ska vara till för – eller?

Orvar

ANNONS