Välj ekologisk mjölk, yoghurt, ost och bröd till frukost, menar Naturskyddsföreningen.
Välj ekologisk mjölk, yoghurt, ost och bröd till frukost, menar Naturskyddsföreningen. Bild: Jerry Lövberg

Starta dagen ekologiskt!

Stötta ekobönderna och köp några varor som är eko. Starta gärna med att göra din frukost ekologisk, menar skribenten.

ANNONS

Välj ekologisk mjölk, yoghurt, ost och bröd till frukost. Om du inte hittar ekologiskt bröd så finns det mycket ekologiskt mjöl att köpa. Ekogårdar är bättre för artrikedomen – de har 50 procent fler arter av växter, bin och andra pollinatörer än konventionella gårdar.

Biologisk mångfald är avgörande för att vår matproduktion ska fortsätta fungera på lång sikt och gör oss bättre rustade att möta klimatförändringarna. På ekologiska gårdar används inga naturfrämmande bekämpningsmedel och fler djur får vara ute och beta – det gynnar pollinatörerna!

Så stötta ekobönderna och köp några varor som är eko. Starta gärna med att göra din frukost ekologisk!

ANNONS

Hållbarhetsgruppen,

Naturskyddsföreningen Trollhättan

usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökLocationclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

Kommentarer

Kommentera

Vad tycker du? Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och TTELA förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS