Då får regeringen svara för att rätt resurser hamnar i rätt fickor, menar signaturen ”Medborgare i Västra Götalandsregionen”.
Då får regeringen svara för att rätt resurser hamnar i rätt fickor, menar signaturen ”Medborgare i Västra Götalandsregionen”. Bild: Stefan Bennhage

Staten borde ta ansvaret över sjukvården

Då får regeringen svara för att rätt resurser hamnar i rätt fickor, istället för att regionerna själva styr och ställer med pengar hur som helst, menar signaturen ”Medborgare i Västra Götalandsregionen”.

ANNONS
|

Replik på: ”Staten och regionerna sitter inte i samma båt

Staten och regionerna sitter inte i samma båt enligt representanter för vården – men det skulle kunna ändras om vården förstatligas. Då får regeringen svara för att rätt resurser hamnar i rätt fickor, istället för att regionerna själva styr och ställer med pengar hur som helst; utan samordning, egentlig plan eller överhuvudtaget någon framförhållning.

Genom samordning och styrning kan vi alla sätta oss i samma båt och få bort regioncheferna, välbetalda platsutfyllare och andra som tar sig friheter och förbrukar resurser till helt fel saker alldeles i onödan.

ANNONS

Medborgare i Västra Götalandsregionen

ANNONS