könsdysfori
Statistiken talar för sig själv, mer än få forskare och samhällsvetare ställer sig emot förslaget och har framfört sina kvalificerade, professionella åsikter i området, menar debattörer. Bild: Tim Aro/TT

Statistiken talar för sig själv men Ung Vänster och SSU vägrar lyssna

Enligt statistik så har diagnosen könsdysfori ökat med 2300 procent de senaste tio åren, uttrycker debattörer.

ANNONS
|

I Ungsvenskarnas artikel “Ja Mikaela! Det är barn vi skyddar” uttrycker vi en oro för de barn som senare i livet ångrar sig efter att de gjort ett könsbyte, enligt forskningen så är det mer sannolikt att man genomför en könskorrigering senare i livet om man valt att byta juridiskt kön. Enligt statistik så har diagnosen könsdysfori ökat med 2300 procent de senaste tio åren.

I Svenska Dagbladets podd Ledarredaktionen 19 april, beskriver överläkaren och psykiatriprofessorn Mikael Landén ökningen som en social smitta med allvarliga konsekvenser, även socialpsykologen Jonathan Haidt delar den här uppfattningen där han beskriver samma fenomen i sin bok “The Anxious Generation”. Mycket forskning tyder på att den sociala smittan förstärks av sociala medier, vilket bekräftas av Karin Mattisson och Carolina Jemsbys aktuella transbok, Ånger.

ANNONS

Statistiken talar för sig själv, mer än få forskare och samhällsvetare ställer sig emot förslaget och har framfört sina kvalificerade, professionella åsikter i området. Varken SSUs eller Ung Vänsters åsikt har ingen betydelse när man jämför den med den faktiska statistiken eller med andra professionella åsikter.

Enligt en Finsk studie, gjord av BMJ Open Mental Health, så är det inte transpersoners könsdysfori som är orsaken till att transpersoner i högre utsträckning har sämre psykisk hälsa, utan det är deras övriga psykiatriska tillstånd som ökar risken för självmord. Att då från samhällets sida skapa ytterligare incitament för unga flickor och pojkar att göra ett könsbyte är dumt och vårdslöst, och att dessutom ta bort flera viktiga instanser i processen som har möjlighet att upptäcka andra psykiatriska tillstånd än könsdysfori är vansinne.

Ung Vänster och SSU hävdar bestämt att Ungsvenskarnas och Sverigedemokraternas oro för män i kvinnliga omklädningsrum är obefogad, men det tycker inte ordförande för sveriges kvinnoförbund Clara Berglund där hon uttrycker samma oro i en Debatt i SR studio 1, 21 mars, där hon säger att det finns flera sådana fall.

Ett exempel med ett liknande fall, så uppmärksammar tidningen, Världen Idag, i en artikel från den 2 februari 2023, “Tidigare våldtäktsman bytte kön, sattes i kvinnofängelse” att en tidigare dömd våldtäktsman i Skottland bytte kön och blev förflyttad till ett kvinnofängelse.

ANNONS

För det är de facto så, att har du bytt juridiskt kön så kan man byta om i kvinnornas omklädningsrum, med småflickor, och med det här lagförslaget behöver du inte ens en diagnos för att få byta kön, varför vill SSU och Ung Vänster så gärna att män, ska byta om i samma omklädningsrum som flickor och kvinnor? bara för att lagförslaget kanske inte hade missbrukats betyder väl inte det att det skall vara möjligt, ska vi ta bort alla hastighetsskyltar också i hopp om att alla håller hastighetsgränsen?

Julia Fält, Ordförande

Jonathan Dahlman, Vice-Ordförande

Marcus Wennergren. Andre Vice-Ordförande

Ungsvenskarna Fyrbodal

ANNONS