landbogården
Var förvaltningen står i frågan vet vi, efter ett antal överrumplande nedläggningsförsök, som vi dock lyckats avstyra, menar signaturen Bertil Enstöring. Bild: Susanne Engdahl-Jensen

Största möjliga tysssstnad gäller om Landbogården

Var förvaltningen står i frågan vet vi, efter ett antal överrumplande nedläggningsförsök, som vi dock lyckats avstyra, menar signaturen Bertil Enstöring.

ANNONS
|

Replik på ”Vad händer med nya Landbogården i Åsaka?”.

Hoho! Min kompis Skrotnisse skrev en insändare i TTELA, där han undrade vad som händer med nya Landbogården i Åsaka. Insändaren har hittills bemötts med största möjliga tysssstnad.

Var förvaltningen står i frågan vet vi, efter ett antal överrumplande nedläggningsförsök, som vi dock lyckats avstyra. Vad vi lär oss i samhällskunskapen i skolan, är att det är kommunens nämnder som styr förvaltningarna, och så är det väl även i Trollhättan? Från politikerna har det låtit annorlunda; den 10 april 2022 i Åsaka bygdegård var samtliga partier(!) helt överens om att det ska bli ett nytt äldreboende i Åsaka. Men visst ja, det var ju valår.

ANNONS

Kanske är politikers utfästelser som ett gott bakverk: det både smakar och doftar ljuvligt i början, men över tid surnar det, börjar mögla och till sist finns inget kvar? Var kanske sista förbrukningsdag för dessa utfästelser satt till söndag den 11 september 2022 – valdagen?

Hoho!, damer och herrar i kommunens styrelse, fullmäktige och nämnder. Minns ni? Vi gör det! Vad har hänt? Vad ska hända? Det finns de som fruktar en parallell till Sylteskolan-Velanda skola: Vi har redan överkapacitet på Sylte, så vi klarar Velandas elever där också. Ska det byggas med överkapacitet på Vårvik, så samma historia upprepar sig för Åsaka, och kanske även Sjuntorp? Hoho?

Bertil Enstöring

comments

Kommentarer

Kommentera

Vad tycker du? Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och TTELA förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS