Styret argumenterade mot ha mensskydd tillgängligt

Tack vare vårt yrkande för bordläggning av ärendet vid fullmäktige i januari, togs nu alltså ärendet upp igen, där styret helt plötsligt ändrat åsikt, menar debattörer.

ANNONS
|

Under söndagen kunde man på TTELAs webbplats läsa att "politikerna är överens" efter onsdagens kommunfullmäktige i Lilla Edet. Faktum är dock att de styrande bestående av C, S och M - alla med kvinnor som främsta företrädare - egentligen ville slå ned den ena att-satsen i motionen om menssäkra toaletter.

Genom alla instanser samt på fullmäktige senast i januari argumenterade styret för att vi inte ska ha mensskydd tillgängligt på arbetsplatserna för kommunens anställda.

Sverigedemokraterna anade dock att en politisk vilde snart skulle uppstå genom ett avhopp från Moderaterna, vilket är förståeligt då Moderaterna allierat sig med Socialdemokraterna. Tack vare vårt yrkande för bordläggning av ärendet vid fullmäktige i januari, togs nu alltså ärendet upp igen, där styret helt plötsligt ändrat åsikt.

ANNONS

Deras nya åsikt beror alltså inte på att styret helt plötsligt håller med om motionens intention om att ha mensskydd tillgängligt för kommunens anställda, utan snarare på att styret efter avhoppet i Moderaterna anade att avhopparen skulle alliera sig med oppositionen samt Vänsterpartiet i frågan, och därmed skulle styret förlorat omröstningen i kommunfullmäktige.

Styret röstade alltså strategiskt för att de visste att de ändå skulle förlora. Och hur hade det sett ut?

Man kan konstatera att vi i Sverigedemokraterna lyckas påverka politiken på riktigt, trots att det oheliga minoritetsstyret gör allt de kan för att förhindra detta.

Frej Dristig (SD),

vice ordförande kommunstyrelsen

Niclas Ahlberg (SD),

vice ordförande bildningsnämnden

Andreas Freiholtz (SD),

vice ordförande samhällsnämnden

Johan Sösaeter Johansson (SD),

ordförande Sverigedemokraterna Lilla Edet

Lorentz Lindell (SD),

vice ordförande socialnämnden

LÄS MER:Klart med gratis mensskydd på skolor och arbetsplatser

LÄS MER:Motion om gratis mensskydd på skolor och jobb bordlades

LÄS MER:Här kan det bli gratis mensskydd på skoltoaletter

comments

Kommentarer

Kommentera

Vad tycker du? Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och TTELA förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS