Att bli kallad populist är det finaste epitet som någonsin givits oss. Ordet kommer från latinets ord populus som betyder folk, menar debattörerna.
Att bli kallad populist är det finaste epitet som någonsin givits oss. Ordet kommer från latinets ord populus som betyder folk, menar debattörerna. Bild: Johan Nilsson/TT

Sverigedemokraterna: Vi är absolut inte ”klimatförnekare”

Att bli kallad populist är det finaste epitet som någonsin givits oss. Ordet kommer från latinets ord populus som betyder folk, menar debattörerna.

ANNONS
|

Replik på ”Vi unga känner oss extremt svikna från dagens politiker”.

Först vill vi tacka Lina Olausson och Elliot Blixt för det fina epitet som man ger oss. Att bli kallad populist är det finaste epitet som någonsin givits oss. Ordet kommer från latinets ord populus som betyder folk. Betydelsen populist har tillskrivits den romerske politikern Popularus och det romerska partiet Popularis som sökte stöd för sin politik hos folket. Det är så vi också vunnit framgångar. Så stort tack för det fina omnämnandet.

Vi är absolut inte ”klimatförnekare” ingen kan förneka att klimatet ändrar sig och har gjort så sedan tiden begynnelse. Men vi måste fundera på hur vi ska agera för att inte göra fel saker som för stora pengar bara påverkar på yttersta marginalen och ger noll värde på totalen. Det enda som det gör är att tydligen ge er klimatångest och till vilken nytta. Vad vi måste fråga oss är vad gör vi som ger bäst resultat för pengarna.

ANNONS

I en värld där många 100 miljoner människor vill ge sina barn en bättre framtid precis som vi vill och som våra föräldrar gav oss. I den världen där man vill ge dessa barn mat som framställs med energi som dom hoppas kunna klara av och betala för. I den världen används till 80 procent fossila bränslen för det är vad dom kan klara av att betala för. I samma värld sitter vi och spenderar hur mycket pengar som helst utan att någon påvisar vad effekten blir, för det vi gör påverkar inte ett smack.

Co2 är en gas som är nödvändig för att vi ska kunna leva på den här planeten. Den ökning som hittills skett har gjort att mer mat kunnat produceras vilket minskat svälten i världen. I våra växthus där man odlar tomater höjer man co2-halten till över 1000 ppm för att man ska kunna odla mat året runt. Nu förespråkar inte vi att vi ska öka halten av co2. Men vi måste göra konsekvensanalyser av vad våra åtgärder påverkar.

Sverige är hävdar vi det stora hela klimatneutralt. Vår skog som vi avverkar med 75 procent av årliga tillväxten tar upp cirka 140 miljoner ton co2 per år och den årliga tillväxten är cirka 120 miljoner kubikmeter. Sveriges samlade utsläpp beräknas till cirka 50 miljoner ton. Sen bör man komma ihåg att bara växande skog tar upp co2, död skog avger co2. Hur man beräknar upptaget per hektar och hur många hektar skog det finns är lätt att beräkna för smarta ungdomar. Till detta kommer all övrig växtlighet som tar upp co2 och avger för oss den också viktiga komponenten syre vilket ni förhoppningsvis redan vet.

ANNONS

Om co2 är det som påverkar klimatet är inte alla överens om. Mer är 31 000 forskare skrev under dokumentet ”Global Warming Petition Project”. Det har heller aldrig utretts vilken påverkan har vulkanutbrott, fluktationer i solstrålning, tektoniska förändringar (rörelser i jordskorpan) och även förändringar i vår omloppsbana. Om det beror på att det skulle vara omöjligt att tjäna pengar på dessa orsaker låter vi vara osagt men ett bra tips brukar vara att ” follow the money”.

När det gäller vindkraften så vet ni också att det inte finns tillräcklig reaktiv energi i vindkraft eftersom svängmassan inte finns. Det finns massor av information att läsa om detta. Dessutom bör ni fundera på vilka elpriser ni kan klara av att betala när ni ska börja jobba och försörja en familj om nu några företag kommer att kunna fortsätta sin verksamhet i Sverige då många är oroliga för framtida eltillgång och priser.

Ni bör också fundera på varför man nu får nödslakta en massa betande djur för att de fått i sig microplaster från just vindkraftverk. Hur då havsbaserad vindkraft skulle påverka havet är en ytterligare fråga. Vi kan inte göra allt i Sverige och vi måste veta att det vi gör är rätt. Det gör man genom lönsam teknisk utveckling inte genom avveckling så därför är konsekvensanalyser det viktigaste vi kan göra.

ANNONS

Så kära Lina och Elliot, vi vill inte ge er mer klimatångest men ni ska kanske fundera på hur luftbubblorna i brödet ni äter uppstår.

Lasse Henriksen

Ledamot KF Sverigedemokraterna Trollhättan

Tony Brandtberg

Ledamot KF Sverigedemokraterna Trollhättan

ANNONS