Svikande blått nytt år?

Säkert tyckte flera Trollhättebor att valaffischerna med budskap om mindre barngrupper i förskolan och fler lärare i klassrummen var bra budskap, menar debattören.

ANNONS
|

För första gången sedan Sverige blev en demokrati kommer Trollhättan styras av de borgerliga partierna M, C och KD med stöd av SD. Budgeten är klubbad för 2023, en budget som av tradition innehåller pengar till de vallöften partierna lyft fram. Säkert tyckte flera Trollhättebor att valaffischerna med budskap om mindre barngrupper i förskolan och fler lärare i klassrummen var bra budskap och kanske lade sin röst på Moderaterna. Detta är ju något vi alla önskar, men med sådana löften krävs pengar.

I budgetdebatten får Utbildningsnämndens nya ordförande Marie-Louise Coon (M) frågan om när och hur de ska minska barngrupperna i förskolan. Hennes svar var ”Det är ingenting jag kan säga att vi gör i år eller nästa år eller året därpå”. Hoppsan och där var mandatperioden slut, men fina valaffischer hade ni. Era blufflöften skapar politikerförakt. Bättre hålla vad man lovar om man vill ha Trollhättebornas förtroende på sikt, för invånarna i Trollhättan är inte dumma.

ANNONS

Till alla barn, personal och föräldrars besvikelse så innehöll M, C och KD-budgeten inte några extrapengar för att minska barngrupperna i förskolan eller anställa fler lärare. Budgeten var tunnare än oppositionens (S och V) budget med hela tio miljoner kronor. Tyvärr ingen bra start på det nya blå året.

Sofia Andersson Dharsani (S)

förste vice ordförande Utbildningsnämnden Trollhättan

ANNONS