Svt:s hycklande över Lars Vilks död är löjeväckande

Hyckleriet i svt når nya höjder när man nu ska ordna anletsdragen och beklaga den tragiska olyckan som ändade Lars Vilks liv som i motsats till svt kämpat för yttrandefrihet.

ANNONS
|

Trots att svt som inte lyft ett finger för att stödja Vilks har man nu mage att höja honom till skyarna.

När kanalens kulturredaktör Per Andersson talar om att "man älskade Vilks bara man såg och hörde honom" var måttet rågat och rent löjeväckande. Svt som under alla år inskränkt yttrandefriheten och aldrig pekat på islamismens hot mot yttrandefriheten eller stöttat Lars Vilks. Inte att förglömma tv-chefens Hanna Stjärnes lista över förbjudna ord som kunde kritisera migrationspolitiken.

Kulturminister Amanda Lind är lika hycklande: ”Oerhört tragiskt med trafikolyckan i Markaryd där konstnären Lars Vilks och två poliser omkommit. Lars Vilks som sedan 2010 tvingats leva i ofrihet på grund av att han gjort bruk av sin yttrandefrihet och sin konstnärliga frihet. Så outsägligt sorgligt att det skulle sluta så här”, skrev Amanda Lind i ett pressmeddelande.

ANNONS

Detta ska komma från Miljöpartiet som aldrig sagt ett ord till Vilks försvar utan i stället med stöd av de stora medierna drivit på den okontrollerade invandringen så islamisterna har kunnat komma in i så stort antal att de allvarligt hotat, inte bara Vilks liv, utan också yttrandefriheten.

Rune Lanestrand

ANNONS