skolbarn
Ofta dyker det upp svar som ”i alla fall inte den skolan”. Jag har barn på en av skolorna man säger att man inte rekommenderar, uttrycker signaturen Irriterad förälder. Bild: Hasse Holmberg / TT

Ta ert föräldraansvar istället för att klaga på skolan

Nu räcker det! I Facebook-grupper på nätet frågas det gång på gång vilken skola man rekommenderas att sätta sitt barn på i Trollhättan, uttrycker signaturen Irriterad förälder.

ANNONS
|

Nu har jag faktiskt fått nog. Nu räcker det! I Facebook-grupper på nätet frågas det gång på gång vilken skola man rekommenderas att sätta sitt barn på i Trollhättan. Ofta dyker det upp svar som ”i alla fall inte den skolan”. Jag har barn på en av skolorna man säger att man inte rekommenderar och undrar nu varför man känner ett sådant behov av att sänka skolor på det viset.

Vilka är det som i grupper på nätet uttrycker sitt missnöje? Jo ofta föräldrar som har barn som på ett eller annat sätt utmärker sig och som upplever att skolan antingen är på för mycket eller gör alldeles för lite. Vad grundar det sig i egentligen? Är det någon som på allvar tror att lärarna inte gör sitt bästa när de är på jobbet? Självklart går lärarna dit för att de bryr sig om eleverna och vill att de ska lära sig något, men det är inte deras jobb att uppfostra ditt barn om du inte själv gjort grundjobbet hemma.

ANNONS

Ta ditt föräldraansvar själv istället för att klaga på skolan och de lärare som där sliter hårt eftersom allt fler skickar dit sina ouppfostrade och egocentriska barn. Om du som förälder lärt ditt barn från tidig ålder vad som är rätt och fel, gett dem av din tid istället för att sitta med mobilen eller behöva ”egentid”, orkat ge dem konsekvenser, lärt dem vikten av att kunna samarbeta och att vara empatiska så hade vi kommit långt.

Angående mina barns skola; Jag vet att personalen där arbetar hårt och gör så gott de kan med de förutsättningar de har. Om jag ska klaga på något så är det en nivå högre upp, eller längre ner. Ge skolorna mer pengar istället för att skära ner i verksamheterna. Och till er klagande föräldrar, börja ta ert ansvar istället för att klaga på att andra ska göra ert jobb!

Irriterad förälder

ANNONS