Tack Ulf, Ebba, Johan och (?) Jimmy

Jag har ett bundet el-avtal på en idag attraktiv prisnivå. Samtidigt får andra med rörligt pris betala mycket mer per förbrukad kilowatt, menar skribenten.

ANNONS
|

Nu har jag fått ett el-stöd på några tusen kronor, och det tackar jag för! För som en gammal romersk kejsare uttryckte sig ”pengar luktar inte”. Magnus Jacobsson (Kd) försökte i en insändare härom veckan beskriva vilken otroligt väl genomarbetad reform detta el-stöd är. Men allvarligt.

Jag har ett bundet el-avtal på en idag attraktiv prisnivå. Samtidigt får andra med rörligt pris betala mycket mer per förbrukad kilowatt. Antingen har de själva valt rörligt pris, eller har de tvingats till detta, då deras avtal med bundet pris löpt ut. Är det inte dessa, som borde ha fått detta stöd? När ni inte lyckades hålla era alldeles för yviga löften från valrörelsen, och stödet blivit så försenat, varför då inte göra rätt? Ge pengar till de företag och privatpersoner som verkligen behöver stödet. Titta på inbetald el-skatt och uteslut eller åtminstone maximera stödet till de privatpersoner, som har högst el-förbrukning, antingen på grund av att de har jättekåkar och/eller elslukande pooler, spaanläggningar och vad det kan vara.

ANNONS

Sedan också några ord om detta med hemlighetsmakeriet kring detta el-stöd. Varför sekretessbelägga uppgifter om vilka, som får stöd? Är det några enskilda i er omgivning, som måste skyddas? Om jag skulle sälja mitt hus får jag lämna en energideklaration, som envar intresserad kan ta del av. Regeringens agerande i detta avseende är mycket, mycket märkligt.

Som sagt, jag tackar för pengarna, men detta kunde ni skött bra mycket bättre. Dessutom verkar det som även nästa utbetalning av el-stöd kommer att ha samma bristfälligheter.

Lars Magnusson

comments

Kommentarer

Kommentera

Vad tycker du? Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och TTELA förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS