Drönarbilder över Lilla Edet , centrum , Ekaråsen , idrottsplats
Företagande är viktigt för kommunen, men alla ideella i föreningar med mera, är inte de också viktiga? Bild: Stefan Bennhage

Tänk om våra politiker var lika fantastiska som vår kommun

Vi har tre partier i Lilla Edet med deras företrädare som bara letar fel och brister, och var är de övriga? frågar sig signaturen ”Istället för att förbanna mörkret, tänd ett ljus!”.

ANNONS

Visst har vi en fantastisk kommun som heter Lilla Edet och tänk om våra politiker hade varit lika fantastiska. Vi har tre partier med deras företrädare som bara letar fel och brister, och var är de övriga?

Så hölls Lilla Edetdagen där än en gång företagarna lyfts, men resten då. Ingen visar upp föreningarna och ideella. Företagande är viktigt för kommunen, men alla ideella i föreningar med mera, är inte de också viktiga? För ett tag sedan pratade jag med en politiker om epa-ungdomarna i centralorten. Svaret jag fick var "vi når dem inte". Min tanke var också vid ”Edet-strög” att nu är alla politiker ute och bygger relationer, lyfter alla ungdomar, visar att ni finns och bryr er, men ingen såg jag, ingen lade upp bilder varken i sina FB-flöden eller annat.

ANNONS

Vår fina Slottspark har fått ett stort lyft, vilket vi alla borde vara stolta över. Men inte våra styrande, som fortfarande gömmer sig.

Vad jobbar våra kommunalråd med? Det enda som verkar prioriterat är våra småföretagare. Varför är inte skolan prioriterad och varför ser man inga politiker som besöker skolorna? Vem av våra politiker är stolta över heltidsresan som görs? En politiker undrar varför det tagit så lång tid medan andra undrar varför det inte satsas mer. Borde inte några politiker vara stolta över arbetet som görs?

En fin artikel i TTELA om två kompetenta personer i skolan. Ingen lyfter detta, lyfter personerna, varför? Vår kommun består av fantastiska företag, föreningar och medmänniskor, sägs det. Varför lyfter inte vår politiker detta?

"Här kommer vi att publicera information om politik som rör alla innevånare i Lilla Edet" står det på en hemsida. Bara att konstatera att detta parti inte har någon politik. Är det inte dags att ge oss hopp istället för att bara säga att kommunens ekonomi är svår? Det är inte bara Lilla Edet som har det svårt, men vi behöver också ett hopp – ett hopp om en bättre framtid.

Vi behöver se någon som lyfter lärarna, omsorgspersonal, renhållningsarbetare, grannsamverkan, Frivilliga resursgruppen med mera. Vem blir först med att belysa deras arbete?

ANNONS

Istället för att förbanna mörkret, tänd ett ljus!

usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökLocationclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

Kommentarer

Kommentera

Vad tycker du? Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och TTELA förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS