NU-ambulansen skriver historia och gör Vänersborg utan ambulans. Ett beslut är taget där dygnsambulansen vid årsskiftet flyttas till Näl, menar skribenten.
NU-ambulansen skriver historia och gör Vänersborg utan ambulans. Ett beslut är taget där dygnsambulansen vid årsskiftet flyttas till Näl, menar skribenten. Bild: STEFAN BENNHAGE

Tecken på att NU-ambulansen har för få resurser

NU-ambulansen skriver historia och gör Vänersborg utan ambulans, menar skribenten.

ANNONS
|

NU-sjukvårdens ambulansorganisation, NU-ambulansen, skriver historia och gör Vänersborg utan ambulans. Ett beslut är taget där dygnsambulansen vid årsskiftet flyttas till Näl.

Man säger att ”Det kommer egentligen inte ta längre tid att komma till Vänersborg. Den enheten som är på brandstationen i Vänersborg är ändå i dag upptagen två tredjedelar av dygnet”.

Om detta är ett problem, så är det väl snarare ett tecken på att NU-ambulansen i stället har för få resurser?

Man säger också att ”Det viktiga är var resurs nummer två eller tre finns, som antingen är på väg förbi Näl eller står på Näl. Så det kommer inte påverka något speciellt”. Gäller detta också vid livshotande tillstånd, barnet som sätter i halsen, personen som blöder kraftigt, någon som får hjärtstopp med mera?

ANNONS

Vid sådana här händelser är det väl ändå viktigare var resurs/ambulans ett finns, som ska vara först på plats. Och dessa händelser kan ju lika gärna inträffa den tredjedel som ambulansen finns på sin plats i dag, nämligen hos räddningstjänsten i Vänersborg. Och detta för att ge den trygghet vi betalar skatt för.

Bara undrar

comments

Kommentarer

Kommentera

Vad tycker du? Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och TTELA förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS