Textilier och moppar tvättas i samma tvättmaskin

Replik på "Vi ska ha måltidsproduktion som är flexibel och hållbar".

ANNONS

Redan vid överskriften har du missuppfattat helheten. Visst skulle jag kunna kontakta dig, men vi pratar inte samma språk så det är bara slöseri med bådas tid. Ni har fört en envägs monolog med oss i många år nu. Att ni tycker att min upplevelse är beklaglig tror jag inte ett dugg på utan det är nog snarare en beklaglig känsla för er att verkligheten kommer ut. Nu är det dags att vi skattebetalare gör vår röst hörd. Vi är så många kompetenta och duktiga kockar ute i verksamheterna som ni förutsätter gör fel.

Varför annars dessa massutskick med pekpinnar och order. Ni har ingen aning om vad vi gör och inte gör för ni är inte närvarande en enda sekund. Medan vi sliter för att göra måltiderna så bra som möjligt till våra "kunder". När ni tillsatte menygruppen – det krävs mer än det för att göra bra vettiga menyer. Ni gömmer er bakom livsmedelsverkets rekommendationer som är upp till varje kommun att "tolka". Och ja, visst ska vi sänka intaget av mättat fett men ni har bara läst innantill utan att ha kunskapen som vi kockar har. Idag serverar vi barnen en dietkost till våra aktiva barn som är utsvultna vid mellanmålet då de vräker i sig smörgås med olika pålägg och mjölk. Barn som i skolan ätit knäckebröd och smör, äter inte det heller längre eftersom vi numer serverar margarin till barnen som det dessutom är palmolja i. Vi ska endast använda rapsolja i vår matlagning och i stället använda smakersättare i form av en såsbas eller någon annan "storslagen" produkt som ersätter mejeriprodukter.

ANNONS

En kock som kan laga mat vill arbeta med naturliga smakförhöjningar av råvarorna. Vi har däremot lagar från miljökontoret att följa. Som att tvätta sina kläder, kökets textilier på arbetet, men vi är många kök som delar tvättmaskinen med hela verksamheten inklusive städets moppar. När detta påpekas så får vi lov att ta hem tvätten, men prata tyst om det. En kostnadsfråga? Visst kan vi köra en tom maskin innan vi kör vår tvätt men är det att arbeta för ett hållbart samhälle? Nu är det flera medarbetare som lever som de lär på väg bort till grannkommuner. Hade inte mjölken haft samma literpris, eller hyran lika hög som arbetslös så hade jag inte tvekat utan sagt upp mig. Letar efter ett arbete som jag kan ta mig till med cykel eller till fots för man vill vara med och bidra till ett hållbart samhälle. Bra jobbat gänget, beröm från Apt-möte. Nu har ni alla köpt rätt knäckebröd, det som vi har bestämt att ni ska ha.

När makthavare slutar att lyssna, då är det dags att byta ut dem

ANNONS