fängelse
Häromdagen var det en annan som varit kriminell i precis hela sitt liv. Vi måste börja diskutera varför vi släpper ut såna personer, menar skribenten. Bild: Lotta Nyvall

Tokiga av att sitta inlåsta – borde de tänkt på innan

Jag läser om ännu en återfallsförbrytare med dom på dom och straff på straff staplat på sig åter åkt fast för stöld på Överby, uttrycker Nicklas Singh Foresti.

ANNONS
|

Jag läser i dagens TTELA (22 mars) om ännu en återfallsförbrytare med dom på dom och straff på straff staplat på sig åter åkt fast för stöld på Överby. Häromdagen var det en annan som varit kriminell i precis hela sitt liv. Vi måste börja diskutera varför vi släpper ut såna personer. Uppenbarligen har de noll respekt för våra gemensamt överenskomna lagar, och därigenom lika lite respekt för oss andra.

Vi kan inte fortsätta med det här, kriminella gör som de vill nu. Vi kanske inte ska ha tre strikes and you're out som vissa stater i USA, men om man börjar att höja straffen efter säg fem fängelsedomar till ett årtionde för nästa stöld och 20 år efter det och om det blir något mer så får du helt enkelt sitta i fängelse tills du dör av hög ålder. Blir de tokiga av att sitta inlåsta? Borde de väl ha tänkt på innan?

ANNONS

Ett riktigt livstidsstraff är också ett måste. Inga omvandlingar till 18 år, inga ansökningar om tidsbegränsning, ingen nåd av ömmande skäl. Det enda som ska kunna ändra en sådan dom är om det kommer fram bevis som helt omkullkastar fallet. Är fängelserna trånga? Vi får väl bygga nya då.

Nicklas Singh Foresti,

Nygård

LÄS MER:Stal jacka och rakapparat på Överby – döms till fängelse

comments

Kommentarer

Kommentera

Vad tycker du? Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och TTELA förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS