Bevara de skogar som finns kvar i närhet av befintlig bebyggelse så att vi slipper ta bilen till Hunneberg, menar skribenten.
Bevara de skogar som finns kvar i närhet av befintlig bebyggelse så att vi slipper ta bilen till Hunneberg, menar skribenten. Bild: Christian Flodin

Trollhättan blev årets friluftskommun, vad blev Vänersborg?

Bevara de skogar som finns kvar i närhet av befintlig bebyggelse så att vi slipper ta bilen till Hunneberg, menar skribenten.

ANNONS

Vänersborg har ett unikt läge vid Vänerns sydspets. Varje bostadsområde har närhet till någon slags skog, sjö eller Vänern. Vad gör Vänersborgs kommun då, jo man satsar fullt ut på att skicka hela kommunens befolkning till våra kära Halle- och Hunneberg. Inget fel på bergen, som absolut är något unikt, men vintertid går det knappt att få en parkeringsplats för att få komma åt någon av de grillplatser som finns.

Dalbobergen har ett unikt läge med slående vyer över Vänern. Från centrum är det en cykeltur på fem minuter, men vad finns där? I princip ingenting med tanke på läget. Just det ... Vänersborgs kommun vill ju bygga bostäder där ... Man vill alltså bygga bort Dalbobergen, så att några hundra invånare ska få sjöutsikt. Jag uppmanar alla att läsa de planer som finns på att bebygga Dalbobergen. Det är skrämmande läsning för en naturvän och Naturvårdsföreningen i Vänersborg har också vänt sig emot detta förslag.

ANNONS

Området runt kanalen i Vänersborg är likaså det stendött. Området är perfekt för natur- och friluftsliv, speciellt för Onsjö- och Mariedalsborna. Jag tror inte det finns en enda grillplats runt hela kanalen. Skandalöst. Likaså är det en populär motionsrunda, som man skulle kunna märka upp med kilometermärkning och leda in en eventuell löpare vidare in Onsjöskogen som är full av fina löparstigar, trevlig natur och ett rikt fågelliv. Men just det ... Vänersborgs kommun ska ju bebygga Onsjöskogen också ...

Om Blåsutborna och stadsborna inte kan ströva fritt i Dalbobergen, Mariedalsborna inte ströva fritt i Mariedalskogen, Onsjöborna inte ströva fritt i Onsjöskogen kanske det nu när jag tänker efter är bättre att vi alla tar bilen till Hunneberg och trängs kommande vintrar.

Bevara de skogar som finns kvar i närhet av befintlig bebyggelse så att vi slipper ta bilen till Hunneberg. Till Eldmörjan har jag som Onsjöbo cirka 12 kilometer och 17 minuter i bil. Till Onsjöskogen har jag 300 meter och 2 minuter till fots. En tanke bara.

Skogstokig

ANNONS