Arkivbild. Northvolts batterifabrik i Skellefteå.
Arkivbild. Northvolts batterifabrik i Skellefteå. Bild: Northvolt

Trollhättan har bäst förutsättningar för batterifabrik

Mariestad som saknar alla tänkbara möjligheter för att producera energi för en sådan verksamhet, menar skribenten.

ANNONS

Det finns ett brittiskt uttryck som lyder ”Don´t shit on your own doorstep”! Jag kom att tänka på detta när man ska förlägga en batterifabrik i Mariestad som saknar alla tänkbara möjligheter för att producera energi för en sådan verksamhet. Sverige är i frontlinjen för att jaga svensk korruption internationellt men är totalt blind för personkorruption hemmavid.

Kan det vara en tillfällighet att Volvo Lastvagnars vd och koncernchef Martin Lundstedt är född i Mariestad?

Den stad som har de bästa förutsättningar för att tillgodose energibehovet för en batterifabrik är Trollhättan med två kraftstationer och en färdig nedlagd Saab-fabrik som tillgodoser lokalbehovet. Jag tycker Trollhättans kommun har svikit sina invånare med sin passivitet i ärendet.

ANNONS

Lennart Tolge

Volvo har erbjudits att besvara insändaren men har avböjt. Insändarredaktionen.

Redaktionens anmärkning: Den engelska meningen i insändare ”Don´t shit on your own doorstep” betyder ungefär ”Skit inte på din egen tröskel”.

usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökLocationclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

Kommentarer

Kommentera

Vad tycker du? Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och TTELA förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS