TTELA Stampen Media
Det blir inte längre möjligt att få dagstidningen i brevlådan om man bor på landsbygden

TTELA och Stampen Media sviker landsbygden

I TTELA den 30 augusti kommenterar chefredaktör Fredrik Hofflander att det bara gäller hushåll i glesbefolkade delar. Detta stämmer inte! menar Hjärtum/Västerlanda Center och Centerkvinnor.

ANNONS
|

Ytterligare ett stort svek mot landsbygden. Det blir inte längre möjligt att få dagstidningen i brevlådan om man bor på landsbygden.

Det är Stampen Media som äger GP, TTELA, Bohusläningen och många fler tidningar samt dessutom distributionsföretaget VTD. Stampen meddelar, genom brev till prenumeranter, att från 1 november kommer det inte längre någon tidning i brevlådan på landsbygden.

Detta är ett stort svek mot landsbygden som framför allt kommer att drabba de som inte är bekväma med IT. Vi som drabbas har inte fått någon möjlighet att välja, utan prenumerationen går automatiskt över till en digital variant.

I TTELA den 30 augusti kommenterar chefredaktör Fredrik Hofflander att det bara gäller hushåll i glesbefolkade delar. Detta stämmer inte! Hjärtum och Västerlanda är i högsta grad en levande landsbygd, men blir ändå utan papperstidning.

ANNONS

Vi vill att Stampen och VTD fortsätter dela ut dagstidningar även på landsbygden.

Hjärtum/Västerlanda Center och Centerkvinnor

LÄS MER:Nära hälften av tidningsbuden tvingas sluta på VTD

Svar direkt:

Först vill jag säga att ni har helt rätt i att uttrycket om ”glesbefolkade delar” var alldeles för slängigt och oprecist. Det var ett försök att ge en översiktlig beskrivning av hur VTD:s förändringar påverkar vårt område. Men visst är det så att vissa orter berörs trots att de inte kan betraktas som glesbefolkade.

Varför genomförs förändringen över huvud taget? Det enkla svaret är för att läsarnas digitala omställning har gått så pass långt att det blivit ekonomiskt ohållbart att distribuera morgontidning i några delar av vårt område. Vi levererar i dag till adresser där distributionskostnaden landar på 15 000 kronor per år. Det är en summa som vi bedömer att det är väldigt få personer som skulle vilja betala för en morgontidning.

I stället för att låta läsarna finansiera en allt dyrare distribution vill vi låta prenumerationspengarna gå till journalistik – granskningar, snabba nyheter, roliga personporträtt, sport, nöje, kultur och allt annat som TTELA består av. Vi vill både utveckla journalistiken och säkra att den ska kunna finnas kvar på ett hållbart sätt i framtiden.

Med allt detta sagt: Jag tycker det är väldigt tråkigt att 10 procent av våra papperstidningsprenumeranter från och med 1 november inte kan få ta del av TTELA i den form de själva föredrar. Jag lovar att vi ska göra allt för att hjälpa så många som möjligt att ta klivet över till våra digitala alternativ. Under oktober månad kommer vi att arrangera träffar i både Trollhättan och Vänersborg där alla som vill ska få hjälp att komma igång. Jag kommer själv att vara där – hoppas vi ses!

ANNONS

Fredrik Hofflander

Chefredaktör, TTELA

ANNONS