Drönarbilder , drönarfilmer från centrala Trollhättan , Trollhätte kanal , norra centrum , järnvägsbron , Strandgatan , älvrummet , Spikön
Medborgare som utsatts för rasism på arbetsplatsen, i skolan och det offentliga rummet i Trollhättan fick inget svar, varken från partier som styr i Trollhättan idag eller från oppositionen, menar skribenten. Bild: Stefan Bennhage

Utsätts du för rasism – kontakta oss!

Medborgare som utsatts för rasism på arbetsplatsen, i skolan och det offentliga rummet i Trollhättan fick inget svar, varken från partier som styr i Trollhättan idag eller från oppositionen, menar skribenten.

ANNONS
|

Antirasistiskt nätverk i Trollhättan genomförde en enkätundersökning i stadsdelarna Lextorp, Kronogården och Sylte. Vi ställde en enkel fråga: Har du utsatts för rasism - ja eller nej? 78 procent svarade ja. Med den undersökningens resultat ställde vi en fråga till de politiska partierna: Hur arbetar ni för att motverka rasism och främlingsfientlighet i vår stad?

Medborgare som utsatts för rasism på arbetsplatsen, i skolan och det offentliga rummet i Trollhättan fick inget svar, varken från partier som styr i Trollhättan idag eller från oppositionen. Antirasistiskt nätverk i Trollhättan (ARNT) kan konstatera att politiska partier i Trollhättan accepterar att människor utsätts för rasism och partierna har inte någon handlingsplan för att motverka rasism och främlingsfientlighet.

ANNONS

Den 1 maj demonstrerade Nordiska motståndsrörelsen i Trollhättan utan tillstånd och det är inte första gången som NMR kommer till Trollhättan och hotar människor med invandrarbakgrund med sitt budskap. Hur många reagerade på detta? Antirasistiskt nätverk startade ett projekt kallat Agera för att samla och dokumentera bevis om rasism och främlingsfientlighet och få till en förändring.

Vi fortsätter samla bevis och informera medborgare och beslutsfattare. Vi uppmanar människor som utsätts för rasism eller främlingsfientlighet att kontakta oss för att dokumentera alla dessa händelser.

ARNT ge råd och stöd till den som drabbas av rasism och etnisk diskriminering. Tillsammans skapar vi ett nätverk för att motverka rasism. Vi välkomnar flera medborgare att ansluta till vårt engagemang. Kontakta oss via mejl eller telefon. Vi har inga sociala medier, vi vill inte gå den vägen. Vi tror inte att vi har något att tjäna på det i kampen mot rasism.

Antirasistiskt nätverk i Trollhättan (ARNT)

ANNONS