västra götalandsregionen
Som anställd men också som invånare och skattebetalare i VGR undrar jag vad pengarna används till egentligen? frågar sig signaturen. Bild: Jessica Gow/TT

Vad används pengarna till? Inte till vård i alla fall

I sjukvården är det brist på de flesta yrkeskategorier och anställningar avslutas på grund av sparbeting, menar signaturen.

ANNONS

Till berörda politiker i Västra Götalandsregionen (VGR). Nu sparas det i vården – igen. Just nu ligger siffran på cirka 11 miljoner men kan enligt vissa stiga ännu mer. Som anställd men också som invånare och skattebetalare i VGR undrar jag vad pengarna används till egentligen? Inte är det vård i alla fall. I sjukvården är det brist på de flesta yrkeskategorier och anställningar avslutas på grund av sparbeting, även fast de egentligen behövs. Vi blir även av med duktig hyrpersonal men kan inte avvända de pengarna till de fast anställdas löner. Jag är glad att jag själv inte behöver kontinuerlig vård då jag inte litar på att min egen arbetsgivare kan ge korrekt vård.

ANNONS

Enligt hälso- och sjukvårdslagen ska regionen erbjuda god vård genom hög kvalitet, tillgodoseende av patientens behov och lättillgänglig. Köerna till akuten och specialistvården är långa och ändå stänger man akutmottagningar och drar ner på kompetent personal. För att spara pengar. Vi som jobbar ska uppfylla olika statistik och budgetar.

Pengar är viktigare än vården vi ger. Vi som jobbar brinner för vårt arbete och för att våra patienter ska få rätt vård. Det är inte kul att återkommande behöva bemöta frustration och besvikelse från patienter som känner att deras behov inte uppfylls. Det är vi som arbetar som får ursäkta oss när det inte ens är vi som har ansvaret. Jag är besviken på VGR, både som anställd och invånare.

Anställd i VGR

usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökLocationclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

Kommentarer

Kommentera

Vad tycker du? Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och TTELA förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS