Vallöfte är väl ett vallöfte – vem som än ställer det?

Varför riktas inte kritiken mot dem som gjorde att det behövs kompensation för att betala räkningen, menar signaturen.

ANNONS
|

Replik på ”Blir elöverkänslig när elräkningen kommer”.

Insändaren kritiserar moderaterna och kristdemokraterna för att inte kompensationen för elräkningen kommit än. Men varför riktas inte kritiken mot dem som gjorde att det behövs kompensation för att betala räkningen. Varför lade S och MP ner kärnkraft och byggde ut massor av vindkraftverk. Innan vindkraften byggdes ut så mycket som den är nu så var det ingen som behövde kompensation. Fanns det ingen konsekvensutredning om vad som kunde hända.

Alltså det som nu har hänt. Att elen har blivit så dyr att många inte kan betala räkningen utan måste ha kompensation. Regeringen har trots allt bara suttit i fyra månader. Det tog åtta år att komma dit vi är nu. Regeringen har också kriminaliteten att ta hand om. Trots att det var vallöfte 2018 att gängen snart skulle vara knäckta så är de större och farligare än någonsin. Men då var det ingen svekdebatt efter tre månader. Det kan väl inte bero på att det var S som lovade. Ett vallöfte är väl ett vallöfte vem som än ställer det?

ANNONS

Lennart

comments

Kommentarer

Kommentera

Vad tycker du? Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och TTELA förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS