"Annie Lööf har lovat att aldrig sätta sig i en regering med stöd av SD och samtidigt lovat att hellre äta upp sin högra röda högklackade sko än sätta sig i en Löfvenregering?", uttrycker skribenten.
"Annie Lööf har lovat att aldrig sätta sig i en regering med stöd av SD och samtidigt lovat att hellre äta upp sin högra röda högklackade sko än sätta sig i en Löfvenregering?", uttrycker skribenten. Bild: Anders Wiklund/TT

Var är den politiska mitten Annie Lööf?

Partiledarna Gunnar Hedlund, Torbjörn Fälldin och Maud Olofsson stod för TAN-skalan (traditionell, auktoritär, nationalistisk) och djupt förankrad i den svenska landsbygden.

ANNONS
|

Annie Lööf står längst till höger i GAL-skalan (grön, alternativ, libertariansk) och är den absoluta motsatsen till C:s tidigare partiledare. Annie Lööf gick med i C år 2001 efter har läst Johan Norbergs bok ”Till världskapitalismens försvar”, fick politisk skolning i den marknadsliberala tankesmedjan Timbro.

I CUF drev hon frågor som att skrota Migrationsverket, ta bort skatteutjämningssystemet, tillåta månggifte samt imponerades av högerpolitikern Margaret Thatcher som var hennes förebild i politiken. I två riksdagsmotioner 2008 föreslog hon en försäljning /privatisering av SVT 1, samt platt skatt (samma skatt för alla). De gamla reglerna i LAS måste bort sa en ”störtförbannad” Annie Lööf till Expressen 2009 under sina juriststudier. Som partiledare har Lööf tonat ned sitt budskap ”F-skattsedel från födseln” men positiv till fri invandring och djupt oense med M, KD och SD om invandringspolitiken.

ANNONS

Har lovat att aldrig sätta sig i en regering med stöd av SD och samtidigt lovat att hellre äta upp sin högra röda högklackade sko än sätta sig i en Löfvenregering? Ett annat frågetecken är Annie Lööfs medlemskap i det globala nätverket Trilaterala Kommissionen (TK) som grundades på 1970-talet av Henry Kissinger, David Rockefeller och Zbigniew Brzezinski för att främja samarbetet mellan världens dollarmiljonärer och maktpersoner inom politik, media och ekonomi samt att nationalism måste till varje pris svartmålas?

Birger Schlaug, före detta språkrör i MP skriver om TK: ”att vara medlem i denna privata elit-organisationen gör Annie Lööf högst olämplig som både statsminister och minister, det är extremt dåligt omdöme”. Röstar småbrukare på landsbygden fortfarande på C eller varifrån får C sina röster idag? Är C en lämplig samarbetspartner till de rödgröna partierna S, V och MP?

En gång i tiden C-väljare

ANNONS