Var finns solidaritet och självkritik hos giriga politiker?

Vissa ex-ministrar kan plocka ut sammanlagt 1 740 000 kronor utan att behöva arbeta, menar signaturen.

ANNONS
|

Hela den avgångna S-regeringens ministrar har utlöst sina ekonomiska fallskärmar.

Vissa ex-ministrar kan plocka ut sammanlagt 1 740 000 kronor utan att behöva arbeta. En del som fortfarande jobbar har lön från riksdagen 73 000 kronor + fallskärmen fram till och med oktober 2023. Den före detta statsministern får ut 112 000 extra i månaden till och med oktober 2023 + 73000 kronor i riksdagsarvode .

Även avgående ministrar 2021 Per Bolund, Märta Stenevi, Amanda Lind bland andra har utlöst sina fallskärmar och inkasserat miljontals kronor. Så här har det alltid varit och även när borgerliga regeringar avgått så har det sett likadant ut. Inte mycket solidaritet, att vara sparsam och vara rädd om skattebetalarnas pengar gäller alla utom politikerna själva. Noll solidaritet. Noll respekt för människor som har det svårt.

ANNONS

Man kan avstå fallskärmen om man så vill, men jag känner personligen endast till två fall där personer som arbetat som ministrar eller i riksdagen inte tagit ut någon fallskärm. Det var Gustav Fridolin och nu senast Hanif Bali. Även om ingen av dessa representerar det parti som tillhör min partifärg så kan man inte göra något annat än att respektera dem. De är människor som menar vad de säger, och låter deras egen ekonomiska situation försämras för att kunna ha ett gott samvete och kunna stå med rak rygg.

Resten är bara ett gäng girigbukar, individualister som ska sko sig så mycket som möjligt på skattebetalarnas bekostnad. Helt enligt regelverket men fullständigt omoraliskt, speciellt i dessa tider när människor knappt har råd med mat.

Hur kan den före detta statsministern Magdalena Andersson gnälla över människor som fått för högt elstöd när hon lyfter 112000 i månaden som hon inte moraliskt har rätt till? Var är solidariteten? Var är självkritiken? Gäller ovan alla andra men inte henne?

Så trött på alla politiker

ANNONS