Var lågmäld om du behöver prata på bibliotek

Frågan är hur man ska komma tillrätta med problemet? menar signaturen.

ANNONS

Besöker biblioteken i både Vänersborg och Trollhättan ganska ofta. Håller med tidigare insändare i frågan. Lika dåligt på båda ställena. Vill inte trötta er med exempel. Frågan är hur man ska komma tillrätta med problemet? Först måste dock även personalen förstå (våga?) inse problemet med prat och andra störande inslag (telefonprat). Är man det?

Är det föräldrarnas sak att lära barnen? De vet kanske inte själva. Är det skolans uppgift? De har nog med problem i skolan att ta hand om. Är det andra besökare?

Det måste vara bibliotekspersonalen som ska ta ”kommandot”. Vore intressant att veta hur man lär ut på Bibliotekshögskolan?

ANNONS

Kanske är det så enkelt att man sätter upp anslag på lämpliga ställen att man ska var lågmäld om man måste prata. Fungerade bra förr.

Bättre bibliotekskultur

LÄS MER:Är gubbabblarna som borde flyttas till ett babbelrum!

LÄS MER:Förändringen: Nu blir fyra bibliotek till ett

LÄS MER:Babbelgubbar på bibblan

usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökLocationclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

Kommentarer

Kommentera

Vad tycker du? Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och TTELA förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS