I regeringsställning har M genomdrivit beslut, som gjort stora delar av skola, omsorg och sjukvård till affärsverksamheter, menar signaturen.
I regeringsställning har M genomdrivit beslut, som gjort stora delar av skola, omsorg och sjukvård till affärsverksamheter, menar signaturen. Bild: Magnus Johansson

Vår välfärd är inte till salu!

I regeringsställning har M genomdrivit beslut, som gjort stora delar av skola, omsorg och sjukvård till affärsverksamheter, menar signaturen.

ANNONS
|

Ge inte moderaterna chansen att privatisera sönder vårt samhälle. I regeringsställning har M genomdrivit beslut, som gjort stora delar av skola, omsorg och sjukvård till affärsverksamheter. Detta har blivit ett eldorado för allehanda riskkapitalister, som flockas likt flugor kring en sockerbit för att profitera på våra skattefinansierade verksamheter, det är i och för sig inte så konstigt när lönsamhet och avkastning är dubbelt så hög som för tjänstesektorn i dess helhet.

Från skolan har genom åren miljarder delats ut i vinster, skattepengar som är avsedda för elever. Inom omsorgen har en mängd blufföretag skapats, vilka lurat vårt samhälle på stora belopp. I äldreomsorgen har skandalomsusade företag som Attendo etablerat sig. Vår sjukvård ägs i stor utsträckning av utländska riskkapitalbolag.

ANNONS

Ulf Kristersson ser gärna att fler akutsjukhus privatiseras, på fullt allvar diskuterar man även att privatisera vårt vatten. Med valfrihet som ursäkt tycker M detta är helt okej. En valfrihet mest för riskkapitalister där de fritt kan välja vilken skattefinansierad verksamhet de ska investera i.

Vad man har för avsikter i Trollhättan är höljt i dunkel. För Trollhättebornas skull, får man hoppas att moderaterna får fortsätta i opposition, där kan de i lugn och ro skriva och berätta om sin egen förträfflighet utan att behöva ta ansvar och därmed ej heller kunna göra någon skada.

Janeson

ANNONS