Varför försvinner busskortet när han går i skolan?, frågar sig signaturen Fundersam pappa.
Varför försvinner busskortet när han går i skolan?, frågar sig signaturen Fundersam pappa. Bild: Simon Hovemyr

Varför försvinner busskortet när min son fortfarande går i skolan?

Han skall påbörja sista året och det skall väl inte falla på ett busskort om han är tvungen att avsluta sina studier som han älskar att åka till, menar signaturen Fundersam pappa.

ANNONS
|

Till våra beslutsfattare. Jag har en son som bor i Velanda och går sin gymnasieutbildning på Praktiska Gymnasiet i Trollhättan. När han gick i grundskolan så ville vi att han skulle utredas för dyslexi, men fick till svar att han bara har svårt att ta in informationen.

Tyvärr nöjde vi oss med det och han började på Magnus Åbergsgymnasiet, och vi tog upp samma fråga och fick samma svar. Eftersom han inte blev godkänd i tre ämnen så flyttades han till Nils Ericsonsgymnasiet, och det såg mörkt ut även där. Sista mötet vi hade med personalen tog jag upp att han borde ha utretts för dyslexi och hon höll med och sa att det var konstigt att de inte lyssnade på oss. Han blev utredd och efter två veckor kom resultatet och det visade vad vi misstänkte.

ANNONS

Så dom pysade dom två ämnena han icke var godkänd i och han fick börja sin linje. Den åttonde juli fyllde han 20 år och då försvinner eventuella "bidrag" och busskort. Han bor ute i Velanda med sin mamma och syskon. Varför försvinner busskortet när han går i skolan? 835kr kan vara mycket pengar för en ensamstående mamma med tre barn.

Han skall påbörja sista året och det skall väl inte falla på ett busskort om han är tvungen att avsluta sina studier som han älskar att åka till? Kanske mer som har samma dilemma och vad skall ni göra åt saken.

Fundersam pappa

Kunskapsförbundet Väst har erbjudits att svara men har avböjt. Insändarredaktionen

ANNONS