skolmat utan grönsaker
I Vänersborgs kommun gick man emot livsmedelsverkets riktlinjer och bantade salladsbuffén till skolbarnen för att spara pengar, menar signaturen. Bild: Claudio Bresciani / TT

Varför hyra in dyra föreläsare och spara in på grönsakerna i skolan?

I Vänersborgs kommun gick man emot livsmedelsverkets riktlinjer och bantade salladsbuffén till skolbarnen för att spara pengar, menar signaturen.

ANNONS
|

Den 19 oktober förra året gick det att läsa artikeln med rubriken "Färre grönsaker till barnen i skolan". I Vänersborgs kommun gick man då emot livsmedelsverkets riktlinjer och bantade salladsbuffén till skolbarnen för att spara pengar. Fyra månader tidigare hade man köpt in Nina Rung att föreläsa i Bojorten. Nu ett halvår senare gjorde man det igen.

Varför man väljer att ta in just Nina Rung, trots att det finns mer utbildade och billigare föreläsare att boka?

Värderar inte Fyrbodals kommuner kunskap eller utbildning? Och hur rättfärdigar de att låta Nina Rung fakturera oss gång på gång samtidigt som skolmaten skärs ner, personal pressas och skolfotograferingen och isbana i Plantaget uteblir på grund av besparingar?

ANNONS

Förundrad skattebetalare

Svar direkt:

Tack för din synpunkt! Vänersborgs kommun har ett avtal med Västra Götalandsregionen som avser samverkan och samfinansiering av gemensamma folkhälsoinsatser. Nina Rung bokades av Vänersborgs kommun och bekostades av dessa samfinansierade medel från regionen.

Nina Rung har varit i Vänersborg två gånger. Första gången var föreläsningen mer allmänt riktad till den vuxna befolkningen. Det här tillfället fick alla elever i årskurs nio lyssna på henne och det gjordes även en vuxenföreläsning som var riktad främst till vårdnadshavare. Föreläsningarna handlade bland annat om samtycke, relationer, hur porren påverkar och var uppskattade både bland unga och vuxna.

Vid det här tillfället kostade Nina Rung 50 000 kronor för tre föreläsningar. Det är en låg kostnad för en föreläsare! Vi tittade även efter andra föreläsare till en lägre kostnad, men de var antingen redan uppbokade eller så var det andra omständigheter som gjorde att de inte kunde komma. Vi tar tacksamt emot förslag på bra föreläsare inom ämnet och du får gärna kontakta mig om det.

Anne Ekstedt,

folkhälsosamordnare på Vänersborgs kommun

comments

Kommentarer

Kommentera

Vad tycker du? Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och TTELA förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS