krig gubbhjärnor
Ju mer vapen som skickas in i kriget desto längre tid kommer det pågå. Ingen sida, varken Ryssland eller Ukraina, kommer att ge sig, menar Kvinna 50+. Bild: Thomas Sjørup

Världen hade sett annorlunda ut utan alla ”gubbhjärnor”

Kvinnorna löser inte konflikter med våld, utan de pratar med varann. Det gör ju som bekant inte männen, menar Kvinna 50+.

ANNONS
|

Nu är jag innerligt trött på tjatet om fler granater till kriget i Ukraina från Liberala Nyhetsbyråns skribent Alex Voronov. I ledare efter ledare återkommer han med samma krav: mer vapen!

Ju mer vapen som skickas in i kriget desto längre tid kommer det pågå. Ingen sida, varken Ryssland eller Ukraina, kommer att ge sig. Det kommer förmodligen sluta i en ännu större katastrof än den som redan är.

Om inte så många ”gubbhjärnor” hade haft makten här i världen, så hade den förmodligen sett helt annorlunda ut. Kvinnorna löser inte konflikter med våld, utan de pratar med varann. Det gör ju som bekant inte männen, utan de vill visa vem som är starkast. Snacka om primitiva hjärnor!

ANNONS

Nu vet jag att det finns många undantag, både vad gäller kvinnor och vad gäller män. Men i stora drag är det så här.

Förresten, när jag nu ändå skriver om krig, så tycker jag att alla datakrigsspel borde förbjudas. Varför ska vi låta barnen bli avtrubbade? Och varför ska vi lära dem något så sjukt som att kriga?

Kvinna 50+

comments

Kommentarer

Kommentera

Vad tycker du? Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och TTELA förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS