Vart är Sverige på väg?

Det är dags för Sveriges partier att klargöra innebörden av den demokratiska värdegrunden!

ANNONS
|

Rasistkortet tas ständigt fram hos myndigheter där vissa tjänstemän inte förstår sin roll utan agerar som aktivist istället för att utöva sitt yrke som tjänsteman. Kritiserar man invandringspolitiken så är man rasist. Till och med SR anklagas för rasism vid anställning av personal. Hudfärgen ska styra istället för kvalifikationer och perfekta kunskaper i svenska språket.

Vart är Sverige på väg? Håller vår demokrati sakta, men säkert utvecklas till en teokrati?

Vet våra politiker vad de mänskliga fri – och rättigheterna innebär egentligen?

När vi nu närmar oss nästa val är det hög tid att deklarera hur man förhåller sig till de mänskliga fri – och rättigheterna. Har alla människor lika värde som regeringen med flera predikar?

ANNONS

Nedan följer några frågor som många vill ha svar på.

Med tanke på att det finns åtskilliga parallell – och klansamhällen i Sverige är första frågan. Anser ni att kvinnor har samma rättigheter som män? Det finns flera kvinnor, ingen nämnd, ingen glömd som flytt från kvinnoförtryck.

Yttrandefriheten är en annan viktig frihet och där förespråkarna för den förda invandringspolitiken har samma rätt att yttra sig som de som är kritiska till vår invandringspolitik. Men det finns en skillnad. Är man kritisk så stämplas man som rasist och förföljs på olika sätt!

Religionsfriheten är också något vi värnar om, men inte till vilket pris som helst utan religion är var och ens privatsak och den utövas på fritid och styr inte samhället och staten utan staten bestämmer med hjälp av Sveriges rikes lag och inga som helst andra lagar accepteras. Vad har politikerna för kunskap om de olika rättsskolorna? Uppskattas eller bekämpas vår demokrati och den västerländska livsstilen?

Dessa tre fri- och rättigheter är grundfundamentet i vår demokrati. Men var står det att kvinnor/barns rättigheter samt yttrandefriheten ska underordnas religionsfriheten?

Givetvis ske de inte underordnas religionsfriheten i en demokrati.

Våra fri – och rättigheter innebär också skyldigheter mot dina medmänniskor där respekt, hänsyn och tolerans är ledord men man får aldrig glömma att staten och Sveriges rikes lag styr vårt land.

ANNONS

Är av största betydelse att politikerna är tydliga i sitt budskap för denna intolerans och polarisering som breder ut sig drabbar även sekulariserade muslimer som gillar och hyllar vår demokrati.

Lennart Andersson

Kommunals före detta ordförande Trollhättan

ANNONS