Buss , bussar , lokalbuss , stadsbuss , pendling , Nobina , Västtrafik , kollektivtrafik , resecentrum , hållplats
Då vi inte vet vilken linje du hänvisar till i din insändare är det svårt att svara i detalj till orsaken bakom förändringen, menar Henrik Kjellberg, Västtrafik. Bild: Stefan Bennhage

Västtrafik väljer resurserna för störst nytta för flest människor

I samband med att ett nytt trafikavtal träder i kraft i Trollhättan, Lilla Edet och Vänersborg har vi sett över trafiken och gjort förändringar på en del linjer, menar Henrik Kjellberg, Västtrafik.

ANNONS
|

Replik på ”Åka kollektivt med Västtrafik - nej tack”.

Tack för din insändare. Då vi inte vet vilken linje du hänvisar till i din insändare är det svårt att svara i detalj till orsaken bakom förändringen.

Men i samband med att ett nytt trafikavtal träder i kraft i Trollhättan, Lilla Edet och Vänersborg har vi sett över trafiken och gjort förändringar på en del linjer. Innan vi gör den här typen av förändringar gör vi en rad riskanalyser innan vi fattar beslut. Bland annat tittar vi på hur stort resandet varit historiskt samt om linjesträckningen kan bli mer effektiv.

ANNONS

Om vi till exempel ser att resandet är väldigt lågt samtidigt som behovet av trafik är större på annat håll kan vi välja att lägga om trafiken. Vi har begränsade ekonomiska resurser och behöver använda dem där de gör störst nytta, för flest människor. Det är inte heller miljömässigt försvarbart att köra bussar som väldigt få reser med.

Samtidigt förstår vi att sådana här förändringar påverkar vissa negativt och det är självklart beklagligt om det tvingar resenärer att välja andra resealternativ. Du är alltid välkommen att kontakta vår kundservice om du har frågor kring din trafik.

Henrik Kjellberg,

Västtrafik

ANNONS