Vem ”vinner” när man ser till jämställdhetsperspektivet?

Som ordförande i Kunskapsförbundet så har högerblocket utsett en man, där det tidigare var en socialdemokratisk kvinna, menar signaturen.

ANNONS

I en artikel den 30 december skriver TTELA att det finns fler kvinnliga ordförande i Trollhättan nu än tidigare. Det om man räknar de fem nämnderna. Om man ser till helheten, det vill säga alla nämnder, bolag och Kunskapsförbundet, så får man en annan bild.

Kommunen har tio beslutande organ enligt hemsidan, inklusive fullmäktige, kommunstyrelsen och revisorerna. Av dessa tio politiska sammanslutningar har det högerledda minoritetsstyret utsett fem män och fem kvinnor som ordföranden. Exakt samma siffror som Socialdemokraterna hade på uppdragen för mandatperioden 2018-2022.

De fem kommunala bolagen ska ledas av fyra män och en kvinna, vilket är samma utfall som för Socialdemokraterna.

ANNONS

Och räknar man dessutom posten som ordförande i Kunskapsförbundet så har högerblocket utsett en man, där det tidigare var en socialdemokratisk kvinna som höll i ordförandeklubban.

Så vem ”vinner” jämställdhetsperspektivet? Signalvärdet är som sagt viktigt.

Carina Lorentzon

Socialdemokraterna

usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökLocationclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

Kommentarer

Kommentera

Vad tycker du? Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och TTELA förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS