Verkligen efterlängtat med säkrare promenader!

Åsakabor har under många år verkligen efterlyst en trafiksäkrare passage över Slätternavägen, menar signaturen.

ANNONS
|

Som vi har bråkat och tjatat och hållit på. Åsakabor har under många år verkligen efterlyst en trafiksäkrare passage mellan skolan, äldreboendet och bostäderna på ena sidan Slätternavägen och "besöksmålen" ICA Kryddlunds/Åsaka Pizzeria och kommunens egen återvinningsinsamling på den andra sidan Slätternavägen.

I skrivelse efter skrivelse och i otaliga telefonsamtal med Trafikverket och kommunen har svaret vi fått varit än det ena och än det andra argumentet för att det inte "går" att skapa en mindre farlig passage för gångtrafikanterna. Ja, man har även skyllt på varandra. Men nu, nådens år 2023, visar det sig att det omöjliga är möjligt. Tack vare att rösterna vid trygghetsronden i Åsaka fick gehör.

ANNONS

Nu satsar kommunens samhällsbyggnadsnämnd 100 000 kronor på anläggandet av en gångpassage. Bra! Inte har väl den satsningen med det politiska maktskiftet att göra?

Väg 2019

LÄS MER:Åsakaborna ska få säkrare promenad till mataffären

comments

Kommentarer

Kommentera

Vad tycker du? Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och TTELA förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS