stridsbergsbron
Gården Vårvik kan man härleda till 1300-talet. En gissning bara, men kanske ägde de all mark fram till den nya bron på den tiden. Bild: STEFAN BENNHAGE

Vi åker över ”Vårviksbron”

Den nya klaffbron, som leder dit heter nu Stridsbergsbron. Man kan undra varför? menar signaturen ”Tankar för dagen”.

ANNONS

Trollhättan har fått en helt ny stadsdel, Vårvik, på den västra sidan om älven. Den nya klaffbron, som leder dit heter nu Stridsbergsbron. Man kan undra varför? Det stora företaget som låg där tidigare hette Stridsberg & Biörck. Vi säger alltid att vi åker över på Vårviksbron, det känns mer naturligt att den ska kallas så.

Gården Vårvik kan man härleda till 1300-talet. En gissning bara, men kanske ägde de all mark fram till den nya bron på den tiden.

Hedra Stridsberg & Biörck istället med att sätta upp en anslagstavla på Vårvik om deras viktiga verksamhet i Trollhättan. Det ska bli spännande att följa Vårviks utveckling. Den har så många möjligheter för alla med fritidsliv utmed älven.

ANNONS

Det har skapats en vacker väg mot gården Vårvik med vackra träd och blommor, en njutning att glida utmed denna väg.

Tankar för dagen

usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökLocationclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

Kommentarer

Kommentera

Vad tycker du? Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och TTELA förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS