skolmat
Vi behöver ha mer frukt och grönsaker för att få mer energi och näring och därför borde det finnas en fruktskål med typ äpplen eller päron, menar signaturen. Bild: Katarina Berg

Vi behöver få bättre mat i skolan med frukt och grönt

Är det bättre mat så behöver vi inte slänga lika mycket och vi kommer att ha mer energi och jobba bättre, tycker Hungrig elev på Stavreskolan.

ANNONS
|

Jag har läst några tidigare insändare där det lovades bättre mat i skolorna men centralköket ändrade aldrig något.

Vi behöver ha mer frukt och grönsaker för att få mer energi och näring och därför borde det finnas en fruktskål med typ äpplen eller päron och andra saker. Jag tycker att det borde finnas den här möjligheten varje dag.

Är det bättre mat så behöver vi inte slänga lika mycket och vi kommer att ha mer energi och jobba bättre. Jobbar vi bättre så kommer vi få bättre betyg och ha en bättre framtid. Det kanske är billigare att köpa den maten som centralköket köper, men då får vi ändå slänga mer och ha mindre energi.

ANNONS

Till och med fängelser får bättre mat än de flesta skolor i Sverige och jag tycker inte att det är bra. De som sitter i ett fängelse straffas för att de har gjort något dåligt men vi som går i skolan behöver studera och jobba för vår framtid. Den dåliga maten vi får gör att vi har mindre energi och inte orkar göra det vi behöver.

Ni som bestämmer över vilken mat vi får borde tänka på att ge oss god mat och mat som är proteinrik och ger oss mycket energi.

Hungrig elev på Stavreskolan

ANNONS