I Centerpartiet tror vi på ett samhälle präglat av mångfald, öppenhet och frihet, uttrycker debattörer.
I Centerpartiet tror vi på ett samhälle präglat av mångfald, öppenhet och frihet, uttrycker debattörer. Bild: Markus Schreiber

Vi kommer fortsätta hissa mångfaldens flagga

I Centerpartiet tror vi på ett samhälle präglat av mångfald, öppenhet och frihet, uttrycker debattörer.

ANNONS

Pride är inte bara en manifestation, Pride är en kamp för de värden vi tror på. I Centerpartiet tror vi på ett samhälle präglat av mångfald, öppenhet och frihet. Därför är det också en självklarhet för oss att delta i Pride och manifestera vår syn på alla människors lika rätt och värde. Men Pride är inte bara en manifestation, Pride är en kamp för de värden vi tror på.

Runt om i världen ser vi nämligen hur de rättigheter som vi tar för givna i Sverige ifrågasätts. Hbtqi-rörelsen motverkas öppet i flera länder, kvinnors kroppsliga integritet kränks genom inskränkt aborträtt och människors rätt att själva forma sin identitet ifrågasätts. Konservativa och auktoritära krafter arbetar medvetet för att vrida klockan tillbaka.

ANNONS

Precis samma krafter finns i Sverige och Trollhättan. Krafter som vill hala Prideflaggan, som vill motverka aborträtten och som vill hindra människor från att forma sin egen identitet. Det är därför vi aldrig får sänka garden och släppa kampen. Det är därför vi aldrig får vika ner oss för de social- och nationalkonservativa krafterna i svensk politik. Det är därför som Pride behövs både i dag och i framtiden.

I Centerpartiet kommer vi alltid stå upp för individens rätt att definiera sig själv och bestämma över sin egen kropp. Vi kommer fortsätta att ta kampen antingen det är i Trollhättan, Sverige eller EU. Och vi kommer med stolthet fortsätta att hissa mångfaldens flagga.

Sofia Lindholm (C)

kommunkandidat Trollhättan

Louise Olsson (C)

kommunkandidat Trollhättan

Mikael Arvemark (C)

kommunkandidat Trollhättan

Tuuliki Hedlund (C)

kommunkandidat Trollhättan

ANNONS