Invigning av naturvårdsprojektet Lillån vid Önafors.
Jag bor i Vargön sedan länge men upptäckte Lillånområdet bara för några år sen, menar signaturen Kimblomman. Bild: Kent Eng

Vi måste bevara naturen längs Lillån i Vänersborg!

För mig är Lillånområdet en oas mellan våra tätorter som måste få finnas kvar och inte exploateras med bostäder eller industri, menar signaturen Kimblomman.

ANNONS
|

Vi som bor i Trollhättan-Vänersborg har nära till vacker natur. Vi har innanhav, platåberg, älv, skog och fjäll inom några mils radie. Men naturområden som finns tillgängliga nära där vi bor är också viktiga för vår livskvalitet. Dessutom enklare att ta sig till, med cykel eller till fots.

Jag bor i Vargön sedan länge men upptäckte Lillånområdet bara för några år sen. Jag åkte den vanliga cykel- eller bilvägen mellan Vargön och Vänersborg i så många år, och hade ingen aning om den ringlande vattenpärla som stilla flyter fram från Vänern till Göta älv. Där finns grillplatser och stigar, både lättillgängliga och de lite svårare att ta sig fram på. Fågellivet är rikt och olika slags träd gör det ombonat kring vattendraget. Till och med bäver finns det i området.

ANNONS

När jag var barn växte jag upp bredvid Eriksroparken i Trollhättan och det var min lekplats. Att bo nära ett område med träd, stigar, bergsknallar, fåglar, insekter och olika växter bjuder in till upptäcktsfärder. Att få uppleva en liten skog där jag bodde gjorde att jag fick en känsla för naturen redan som barn. Träd, blommor och fåglar vill jag inte vara utan!

För mig är Lillånområdet en oas mellan våra tätorter som måste få finnas kvar och inte exploateras med bostäder eller industri.

Därför är jag extra glad att Naturskyddsföreningen Vänersborg nu tar tag i frågan för att skydda naturen längs Lillån genom att det blir ett naturreservat. Föreningen har ett uppstartsmöte i Lillåstugan nästa torsdag. Jag ska dit, kommer du med?

Kimblomman

ANNONS