Du har valet att antingen inte göra något, för att sedan agera offer för omständigheterna och skämmas för dina barn och barnbarn, menar signaturen.
Du har valet att antingen inte göra något, för att sedan agera offer för omständigheterna och skämmas för dina barn och barnbarn, menar signaturen. Bild: Jonas Lindstedt

Vi svenskar gör för lite för klimatets skull

Du har valet att antingen inte göra något, för att sedan agera offer för omständigheterna och skämmas för dina barn och barnbarn, menar signaturen.

ANNONS

Budskapet från svenska politiker är att de ska fixa klimatet och att du som medborgare kan leva på som vanligt. Detta har lett till att vi svenskar gör för lite för klimatets skull. Politiker kan styra skatter, investeringar, och tillstånd till som leder till klimatvänlig energi och klimatvänliga transporter. Men detta är långsiktiga projekt som tar tid att implementera.

Om vi följer politikernas tidplan så kommer vi att få se mycket mer lidande, betydligt högre kostnader för vatten, mat och energi, redan inom några år, till följd av torka, översvämningar och stormar som är orsakade av människans påverkan på klimatet.

ANNONS

Sanningen är den att var och en kan påverka sina klimatutsläpp betydligt. Genomsnittssvensken kan sänka sina utsläpp från i genomsnitt åtta ton koldioxid ekvivalenter till två ton, bara genom att följa de enkla råd som finns på internet.

Du har valet att antingen inte göra något, för att sedan agera offer för omständigheterna och skämmas för dina barn och barnbarn för att du inte gjorde något när du hade chansen. Eller att faktiskt ta ditt ansvar för att sänka dina egna klimatutsläpp redan nu! Om de flesta tar det ansvaret så kan vi sänka utsläppen betydligt snabbare än vad politikernas tidplan leder till, och ha en framtid på vår jord.

Från en fossil till en annan med hopp om förbättring!

usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökLocationclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

Kommentarer

Kommentera

Vad tycker du? Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och TTELA förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS