Vi visste redan innan valet att vi går mot en lågkonjunktur

När S fick ner priset med en krona, kallades det för ett hån och Magdapriser, vad ska vi kalla 14 öre? frågar sig signaturen.

ANNONS

Antar att ni som röstade på SD och nuvarande regering, känner er ganska besvikna, kanske till och med lurade.

Före valet lät det: Skatterna är alldeles för höga. Nu: Vi kan inte sänka skatten med tanke på att vi går mot en lågkonjunktur. Tänk, det visste de flesta redan innan valet men tydligen inte nuvarande regering och dess väljare. Före valet: Vi ska sänka bensinpriset med fem till tio kronor (SD lovade mest) Nu: Energiskatten på drivmedel sänks, vilket ger 14 öre lägre vid pump och 71 öre på diesel (vilket innebär en kostnad på 6,7 miljarder kronor).

När S fick ner priset med en krona, kallades det för ett hån och Magdapriser, vad ska vi kalla 14 öre? Men nu är det förstås höga världsmarknadspriser och "begränsat utrymme". Oscar Sjöstedt (SD) svarade Mikael Damberg i en debatt i riksdagen angående detta (Svt Forum) - "Vi får se, beroende på omvärldsläget, vet inte när, men det kan bli fem till sex kronor i framtiden".

ANNONS

Hans bevingade ord "Ibland är verkligheten och spökar". Intressant. Fanns många stora ord och enkla lösningar på det mesta före valet, innan verkligheten kom ikapp.

S

ANNONS