barkborreangrepp halle-hunneberg
Vi arbetar aktivt för att ta hand om träd som fallit vid lederna, menar Elisabet Edensvärd, Miljö- och naturvårdsspecialist Sveaskog.

Vid barkborreangrepp har granskog dött

Sveaskog utför kontinuerlig trädsäkring på enskilda träd och några gånger om året gör vi också samlade större insatser längs vägarna, menar Elisabet Edensvärd.

ANNONS

Replik på ”Plockepinn på Hunneberg”.

Hej Friluftsälskare, trevligt att du besöker de natursköna bergen.

Efter de senaste årens kraftiga barkborreangrepp är det tyvärr mycket granskog som har dött på bergen. Vi arbetar aktivt för att ta hand om träd som fallit vid lederna. Det är ett stort arbete som kräver både försiktighet och noggrannhet.

Sveaskog utför kontinuerlig trädsäkring på enskilda träd och några gånger om året gör vi också samlade större insatser längs vägarna på Halle-Hunneberg. Även längs asfaltsvägarna intill och mellan bergen gör vi årliga insatser, dock prioriteras arbetet till de sträckor där det behövs bäst.

Att det har stormat från och till de senaste veckorna har tyvärr lett till att många träd hamnat över lederna. Dessa kommer tas om hand så fort det går. Sveaskog vill uppmana allmänheten att vara försiktiga när ni vistas i skogen, särskilt när det blåser och där det finns döda stående eller lutande träd.

ANNONS

Elisabet Edensvärd,

Miljö- och naturvårdsspecialist Sveaskog

usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökLocationclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

Kommentarer

Kommentera

Vad tycker du? Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och TTELA förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS