Vilka vill inte bekämpa gängkriminalitet?

Replik Svar på Ökande gängkriminaliteten är det stora problemet, 16 april.

ANNONS

Vill gärna tydliggöra att hen är varken "SD eller Liberal" (vilket politiskt idag är samma sak, alla har snart dragits ner i brunsörjan). Hen argumenterar dock så som vilken annan mer vältalig (de som biter sig i tungan) SD representant. Min frågor till författaren är: vilka vill inte bekämpa gängkriminalitet och vad exakt är att definieras som kriminella gäng?

Är enbart personer som definierar så som 'invandrare' eller ingår även NMR (ett politiskt nazistisk parti, vilket en majoritet av riksdagspartierna tyckte borde få fortsätta med sin så kallade politik) och andra fascistgäng? Du skriver om att i Sverige ska du anpassa dig till våra värderingar etcetera. Mina värderingar är troligen långt ifrån dem du kallar dina 'svenska' värderingar. Du skriver att "Sverige är inte rasistiskt", det är väl självklart, det är ju inte en person utan en nation, ett land, det vill säga ett suveränt utropat geografiskt område? Men det finns dock gott om mer eller mindre rasistiska, eller om du vill använda ett mindre laddat ord: fördomsfulla, personer/individer i detta land. De flesta liksom du anser att du ska ta 'seden dit du kommer' och sedan beger dig sig utomlands och bor i svenskanpassade turistzoner, där de allt för ofta beter sig som svin.

ANNONS

Vi är alla olika oavsett hud-/ögonfärg, funktionsförmåga, sexuell orientering, kunskaper, ideologisk övertygelse etcetera. Det enda som någon som bor och lever i Sverige eller något annat land ska göra är att följa lagen. Utifrån det samt de avtal (exempelvis FNs mänskliga rättigheter) vi som nation ställt oss bakom, så har (borde ha) vi alla rätt att uttrycka våran individualitet, endast begränsat av att respektera varandra och inte bryta mot lagen. Sverige är ännu en humanistiskt sekulär demokrati och så ska det förbli.

Alf Joakim Persson

Socialliberal humanist

ANNONS