Arkivbild.
Arkivbild. Bild: Hasse Holmberg / TT

Vilket tur att jag fick se åtta sidensvansar som åt nypon

Förra veckan var det dags för den årliga fågelräkningen i Sveriges avlånga land, menar signaturen.

ANNONS
|

Apropå något helt annat och inte bara eländes elände. Förra veckan var det dags för den årliga fågelräkningen i Sveriges avlånga land. Råkade då under en promenad gå förbi Coop Kronhjorten vid Gärdhemsrondellen, Trollhättan. Där - i en nyponbuske satt åtta stiliga sidensvansar och käkade frostiga röda nypon. De såg ut att gilla läget för de hade nypon i sina näbbar och åt med härlig aptit.

Sidensvansen har fina färger och en härligt utmanande tofs på hjässan. Hade då någon dag tidigare hört av en fågelskådare i Luleå i radions P1 att det hade varit färre sidensvansar i Norrland. Vilken tur man hade som såg dessa åtta fåglar i våra sydliga trakter. Dock hade jag glömt min mobil så det blev inget foto taget. En sak är klar - i Guds fria natur kan man få uppleva ett trevligt ögonblick.

ANNONS

Johan

comments

Kommentarer

Kommentera

Vad tycker du? Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och TTELA förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS